Restauracja The Cube


Pojawiająca się niespodziewanie restauracja podróżuje po Europejskich dachach od Kwietnia, obecnie znajduje się na szczycie centrum kulturalnego Royal Festival Hall w Londynie. Elektroniczna marka Electrolux zamówiła u włoskich architektów z Park Associati projekt restauracji nazwanej The Cube. Konstrukcja zewnętrzna wykonana z białego aluminium, ma poszarpaną formę by podkreślić nienaturalną pozycje, pewnego rodzaju pasożyta na istniejących charakterystycznych obiektach. Pierwszy raz restauracja została zaprezentowana w Kwietniu zeszłego roku w Brukseli na XIX wiecznym łuku Cinquantenaire. Następnie The Cube pojechała do Mediolanu gdzie spoglądała na katedrę  na placu del Duomo. Restauracja ma pozostać na Royal Festival Hall do 30 września, następnie uda się do Sztokholmu gdzie będzie umiejscowiona na Royal Opera House do 21 października. Więc jeżeli ktoś będzie w Londynie lub Sztokholmie niech odwiedzi The Cube i mi napiszę jak było.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s