Instytut Verbeeten


Instytut Verbeeten w Holandi jest specjalistycznym szpitalem zajmującym się radio terapią w onkologi i medycyną jądrową. W celu zapewnienia lepszej obsługi pacjętów instytut postanowił dodać nowe skrzydło do szpitala Jeroen Bosch w Den Bosch. Wnętrze zaprojektowna z myślą o pacjętach otwarte i oświetlone naturalnym światłem. Pomieszczenia w których odbywają się naświetlania (bunkry) nie są ukryte lecz ukazane w samym centrum budynku jako monumentale bloki. Powierzchnia kliniki wynosi 1.920 m², budynek do użytku został oddany w zeszłym roku (2011 r.).

 

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s