Szkóła muzyczna w Louviers we Francji


Francuscy architekcie z Opus 5 wybudowali salę koncertową na szczycie dawnego XVII wiecznego klasztoru w północnej Francji. Szklana fasada dobudówki owija półudniowe szkrzydło kompleksu tworząc salę koncertową z pofalowanym, lustrzanym sufitem na najwyższym piętrze i biblioteką muzyczną poniżej. Pozostałe fasady części dobudowanej pozbawione są okiem i zostały pokryte betonowymi panelami. Nowe wejściowe foyer znajduje się z tyłu w krużgankach na parterze które zostały pozamykana oszkleniem chroniącym przed niekorzystnymi warunkami atmsferycznymi, pozwalając jednocześnie gościom podziwiać  płynącą wzdłuż rzekę. Zakon penitów w Louviers w Normandi przez wiele lat miał różne zastosowanie był domem kościoła, więźieniem, sądem dopiero w 1990 r. pawstała w tym miejscu szkoła muzyczna.

 

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s