Biblioteka na ulicy Julian


Nowojorski architekt Joel Sanders opracował plany remontu biblioteki na uniwersytecie Princeton po przez zainstalowanie interaktywnych technologii i pomalowanie przestrzeni według specjalnego kodu. Biblioteka na ulicy Julian w budynku kampusu z latach 60 oryginalnie była czytelnią wraz z miejscem do nauki do samodzielnego czytania. Architekt usunął wcześniej istniejącą ceglaną ścianę i wprowadził tam rampę pomiędzy biblioteką i wejściem, stworzona tam przestrzeń gdzie studenci mogą się zrelaksować i socjalizować. Klonowymi panelami wyłożono podłogi, ściany i sufity biblioteki by stworzyć cichą przestrzeń do nauki z wygodnymi fotelami i duże stoły. Po przeciwnej stronie salon do nauki zawiera niebieskie półki na książki wygodne kanapy i fotele dla wygodniejszej bardziej zrelaksowanej nauki. Jest tam również interaktywny medialny stół pokazujący obraz po przez ukryty projektor pozwala on studentom na wymianę informacji i przeszukiwanie kolekcji książek.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s