Przedszkole Christ the King


Przedszkole Christ the King jest szkołą wykorzystującą metodę Montessori w Hyogo w Japonii zaprojektowaną przez japońską firmę Atelier Cube. Pikselowa fasada składająca się z okien i warstwowych paneli betonowych służących jako tło na placu zabaw dla dzieci. Różnorodnych rozmiarów i o różnym umiejscowieniu na nieschematycznej wysokości otwarcie wprowadza światło, wiatr, zapach i dźwięk przez budynek, łącząc budynek z otoczeniem zewnętrznym. Intencją jest ponieść poczucie dystansu z wszechogarniającym kontekstem i dalsze stymulowanie młodzieży do rozwoju.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s