Szkoła na Sycylii


Rozbudowa starej szkoły w którym kiedyś mieścił się główny klasztor z powodu nachylenia została podzielona na malutkie tarasiki. Poszczególne sekcje budynku zapewniają przestrzenie wewnątrz i na zewnątrz oświetlone naturalnym światłem pochodzącym ze świetlików powiązanych ze znoszącym się dachem i mogą pozostać otwarte w godzinach pozalekcyjnych. Dawny klasztor został przemieniony w dużą aulę, którą można dostrzec z wejścia patrząc po przekątnej. Sala gimnastyczna została zakopana poszerzając obszar porośnięty roślinnością a na jej dachu umiejscowiona bieżnię. Teren ten jest odseparowany od szkoły dziedzińcem który posiada własne wejście bezpośrednio z ulicy.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s