Wieża obserwacyjna


To obserwatorium znajdujące się w lesistym terenie zaprojektowała firma CLP Architectes składa się z wielu drewnianych kwadratowych paneli okien. Struktura jest jedną z 20 stworzonych na konkurs Archi<20 który wymagał od architektów zaprojektowania tymczasowych chatek na działkach mniejszych niż 20 m² w terenie naturalnym w regionie Muttersholtz. Drewniana klatka schodowa prowadzi od pierwszego piętra aż po taras na dachu który zapewnia panoramiczny widok na otoczenie. Grube arkusze płyt wiórowych tworzą głębokie pułki na przechowywanie drobiazgów lub umożliwiają zamontowanie szyb pozwalając pokazywać drobne rzeczy w tle.

 

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s