Stary magazyn w Japonii


Taśmy falistej, perforowanej stali formują maskę, drugą elewację starego magazynu. Wariacje kolorów podświetlenia tworzą nieoczekiwaną zmianą wzorów a srebrna i złota tonacja zwiększa uniwersalny charakter elewacji.  Fasada prócz ochrony zapewnia naturalne oświetlenie wewnątrz i naturalną wentylację. Wytrzymałość konstrukcji została zabezpieczona poprzez ułożenie warstw paneli z pewnym przesunięciem. Ponadto budynek jest zabezpieczony przed brudem i zacinającym deszczem. Projekt ma być jednością z naturalnym otoczeniem zmieniając się w zgodzie z nim w każdej chwili dodatkowo podkreślając inspirację powierzchnią rzeki.

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s