Rozbudowa szkoły w Angli


Architekci Allies and Morrison zaprojektowali rozbudowę XIX wiecznej szkoły z internatem w Brighton w Angli. Trzy piętrowy dodatek został przybliżony do ceglanych i kamiennych ścianc zabytkowego internatu znajdującego się na parterze ale na polecenie władz konstrukcja jedynie ledwo się zbliża do dawnych budynków. Terakotowe listweki przykrywają elewację budynku stwarzając w ten sposób pionowe żaluzję przesłaniające okna na parterze. Główne wejście do budynku znajduje się na półpiętrze, a na najniższym poziomie zatopionym w gruncie znajduje się świetlica i bufet otwarte ns wewnętrzny dziedziniec.  Na wyższych piętrach znajdują się klasy, biura i centrum zdrowia

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s