Kaplica żałobna w Niemczech


Ostro zakończony szczyt dachu wznosi się ponad kamienne ściany kaplicy żałobnej w małym niemieckim miasteczku zaprojektowanej przez Bayer & Strobel Architekten. Trójkątne profile podtrzymują dach wewnątrz podwójnej wysokości kaplicy  a długi wąski świetlik na szczycie pozwala na dostęp światła dziennego. Szklane ściany pozwalają odwiedzającym obserwować dwa zewnętrzne prywatne dziedzińce które są zawarte za kamienną elewacją budynku. Pozostałe pomieszczenia w budynku rozlokowane są w pojedynczym bloku biegnącym wzdłuż kaplicy zapewniając serię mniejszych pokoi spotkań i poczekalni.

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s