Sklepik w Oegstgeest


Holenderski architekt BaksvanWengerden ukończył właśnie sklep o chwiejnej formie w mieście Oegstgeest. Parter i pierwsze piętro sklepu Dames Dietz Deli rozszerza się na zewnątrz by zwiększyć powierzchnię na dość skromnej wielkości działce tworząc jednocześnie podwójnej wysokości wejście pomiędzy ścianą a balkonem pierwszego piętra. Trzecie piętro natomiast ma mocno pochylony dach który łączy się z linią dachu sąsiada. Ściany i sufity wnętrza są pokryte i wykończone drewnem podczas gdy elewacje są wyłożone brązowymi płytkami ceramicznymi. Sklep zajmuje parter na piętrze jest kuchnia i część magazynowa której pozostał cześć jest na piętrze trzecim.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s