Konserwatorium muzyczne


Tworząc swój pierwszy projekt w Australii, amerykańskie biuro Safdie Architect czyli konserwatorium muzyczne uniwersytetu Monash dodali na terenie kampusu żywe nowe centrum muzyczne i kulturalne rozszerzające  się na sporej przestrzeni w Melbourne. Projekt został podzielony na dwie części: recepcje i lobby z przestrzenią pomiędzy dwoma lustrzanymi ścianami z prefabrykowanego betonu prowadzącymi do pełnej wysokości budynku atrium, prowadzącego do klubu jazzowego, kawiarni, restauracji, części biurowej, pomieszczeń technicznych, czterdziestu sal do prób indywidualnych i studiów nagrań. Olbrzymi metalowa kratownica i szklana elewacja stwarza wysoką przezroczystą przestrzeń, zapraszającą odwiedzających do wnętrza na pół publicznej przestrzeni. Sala koncertowa na 500 osób, skomponowana jest z zakrzywionych jednolitych powierzchni które kontrolują poziom oświetlenia w tym wielofunkcyjnym audytorium. Tereny zielone wokół które również zostały zaprojektowane zawierają amfiteatr połączony z uniwersytetem dużą promenadą po której odbywa się większość ruchu.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s