Centrum badań biologicznych


Drewniane żaluzje w kształcie litry X osłaniają schody łączące dwa skrzydła laboratoriów w tym centrum badań naukowych zaprojektowanym przez Lyons dla Narodowego Uniwersytetu Australii w Canberze. Budynek zlokalizowany na terenie kampusu uniwersyteckiego w Acton, łączy dwa istniejące centra badań biologicznych w jedno z sześcio kątnymi oknami i połaciami jasno zielonego koloru na elewacjach. Chwiejny krzyż rozciąga się na zachodniej ścianie budynku w kształcie litery U, tworząc dwie nakładające się na siebie klatki schodowe które przesłaniają jednocześnie przestrzenie służące do współpracy i pokoje spotkań. W dwóch skrzydłach, laboratoria są ułożone w rzędach, wypełnione modułowymi meblami i sprzętem laboratoryjnym takie ustawienie pozwala na łatwą i szybką reorganizację. Biura znajdują się po przeciwnej stronie, każde z pięter zawiera dwa rzędy okien, jeden na wysokości biurka i drugi pod sufitem.

 

 

 

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s