Centrum odwiedzających Rizhao


 

 

Pekińskie studio HHD FUN właśnie ukończyło ostatni dodatek do nabrzeża Shanhaitian w Rizhao. Centrum odwiedzających Rizhao zawiera usługi przeznaczone dla turystów których napływ jest spodziewany przez władze znajdą się ty między innymi sklepu, kina, restauracje, zaplecze rekreacyjne i publiczne sale pokazów. Parametrycznie zaprojektowana stalowa konstrukcja stwarza prototyp falistej rosnącej z ziemi i z powrotem do niej powracającej, powtarzającej się 19 razy strukturze płynnie składającej się w całość. Każdy z modeli opaty na tej samej podstawie i tym samym modelu a następnie zmodyfikowany do swojego położenia na działce i pełnionej funkcji. Projekt na zewnątrz ma niski profil ponieważ jego główne przestrzenie zlokalizowane są poniżej poziomu gruntu, dostępne za pośrednictwem trzech otwartych klatek schodowych lub czterech ścieżek w kierunku morza.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s