Nowy budynek uniwersytetu w Antwerpii


 

META Architecturrbureau, Storimans Wijffels Architecten, Technum we współpracy z West 8 stworzyli projekt budynku zawierającego sale wykładowe i laboratoria uniwersytetu Antwerpii w Belgii. Nowa konstrukcja stanie się centralnym wejściem i sercem kampusu. Budynek zlokalizowany w centrum będzie łączyć kampus z krajobrazem. Nowa część będzie zawierać 8 wielofunkcyjnych audytoriów mogących pomieścić do 300 osób, dwa laboratoria, pokój badań i do kopiowania, foyer, parking mogący pomieścić 230 rowerów. Zielony cokół otaczający budynek stworzy połączenie z otaczającym krajobrazem, wzmacniając  istniejące struktury.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s