Koncepcja biblioteki w Helsinkach


Wczoraj przedstawiłem wam jedną z propozycji wyglądu nowej biblioteki w Helsinkach dzisiaj zaprezentuje kolejną tym razem stworzoną przez belgijskie studio  JDS Architects . Przepuszczalna, przezroczysta elewacja wyrażać wzrost wewnętrznego obiegu po przez przesuwanie się do wewnątrz i na zewnątrz. Nazwana czarną pętlą pojedyncza rampa otacza wewnętrzne atrium, tworząc ciągłom ścieżkę łączącą wszystkie piętra. Nowoczesny układ nawiązuje do tradycyjnego piętrowego układu starych bibliotek lecz dodatkowymi atrakcyjnymi przejściami.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s