Klub golfowy w Korei Południowej


01gc

Usytuowany w oazie otoczony przez szybko rozwijający się krajobraz Songdo w Korei Południowej klub golfowy Jack Nicklaus zaprojektowany przez amerykańskie studio Yazdani. Siedziba klubu o powierzchni 50.000 m² oferuje spokojne widoki na ocean i przyrodę. Swój plan wywodzi z architektury azjatyckiej i feng shui, prowadzi gości przez starannie ułożone połączenia wizualne z otaczającym krajobrazu. Budynek posiada 360° widok na zewnątrz, a delikatnie zakrzywiony dach stwarza dynamiczne wnętrze, pozwalając światłu wpadać do pomieszczeń w miejscach przesunięcia fal. Projekt ukrywa dużą powierzchnię budynku po przez podzielenie publicznych części na kilka odrębnych pawilonów.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s